På musiken fick vi sjunga ”strövtåg i hembygden”. Gustaf Fröding har skrivit texten. Vi sjöng i kör.

 

Igår skrev vi berättelser om två hundar som försvann.Vi har läst                     en berättelse om Piffy och Black och sedan skulle alla göra en                      egen fortsättning.

På träslöjden använder vi olika verktyg. T.ex fil, vinkeljärn och                        såg. På syslöjden tränar vi på att sy på symaskin.Det är svårt                        ibland och lätt ibland. Vi fick välja tyg själva och sy på                                   symaskin. Vi får lära oss att stryka också. Vi ska göra                                  slöjdpåsar som vi ska ha kvar ända till vi börjar Ferlinskolan.

På badet fick vi simma flera längder bröstsim och ryggsim med platta och utan. Många fick lära sig att dyka när vi hade fritt.

 

fredag 11/10

Vi har bild.Vi fick lappar av Åsa. På lapparna stod det olika saker som vi kunde göra reklam för. Man kunde välja mellan kattmat, chips, hundmat eller godis. Vi gjorde reklam bilder och det var roligt. Den här gruppen har gjort reklam för chips som de kallade bbqchips.

Vi har ätit grekisk biff.

Här är en grupp med sin reklam bild.

P å idrotten idag hade vi gladiatorboll. Man lägger ut tre st miniplintar. Sedan ska det står tre barn på plintarna. Sedan är det fullt med band bakom. Det är fyra lag, tre lag är ute och ett lag står på plintarna och försöker kasta bollar på de andra lagen. Om man blir träffad får man gå tillbaka utan band. Man ska försöka fånga så många band som  möjligt. Det är typ som kinesiska muren.

Eftersom vi går i trean så har vi  börjat med slöjd. De som har träslöjd håller på med en sak som ska bli julklapp för många…..

De som har syslöjd gör grytlappar. Vi använder symaskinen. Man behöver något innanför tyget, annars så bränner man sig.