30 september 2014

Vi har skrivit på våra nya skrivtavlor. Vi tränade på sant eller falskt. Vi tränade på lika med.

20140930-130600-47160248.jpg

20140930-130623-47183344.jpg

Vi har spelat på ipaden. Vi gjorde nästan klar en bana på abcraketen. Där tränar man på att skriva ord, matematik och hjärngympa.

Igår hade vi skoljoggen.
Idag hade vi fritt. Vi byggde figurer.

På musiken fick vi sjunga ”strövtåg i hembygden”. Gustaf Fröding har skrivit texten. Vi sjöng i kör.

 

Igår skrev vi berättelser om två hundar som försvann.Vi har läst                     en berättelse om Piffy och Black och sedan skulle alla göra en                      egen fortsättning.

På träslöjden använder vi olika verktyg. T.ex fil, vinkeljärn och                        såg. På syslöjden tränar vi på att sy på symaskin.Det är svårt                        ibland och lätt ibland. Vi fick välja tyg själva och sy på                                   symaskin. Vi får lära oss att stryka också. Vi ska göra                                  slöjdpåsar som vi ska ha kvar ända till vi börjar Ferlinskolan.

På badet fick vi simma flera längder bröstsim och ryggsim med platta och utan. Många fick lära sig att dyka när vi hade fritt.

 

fredag 11/10

Vi har bild.Vi fick lappar av Åsa. På lapparna stod det olika saker som vi kunde göra reklam för. Man kunde välja mellan kattmat, chips, hundmat eller godis. Vi gjorde reklam bilder och det var roligt. Den här gruppen har gjort reklam för chips som de kallade bbqchips.

Vi har ätit grekisk biff.

Här är en grupp med sin reklam bild.

P å idrotten idag hade vi gladiatorboll. Man lägger ut tre st miniplintar. Sedan ska det står tre barn på plintarna. Sedan är det fullt med band bakom. Det är fyra lag, tre lag är ute och ett lag står på plintarna och försöker kasta bollar på de andra lagen. Om man blir träffad får man gå tillbaka utan band. Man ska försöka fånga så många band som  möjligt. Det är typ som kinesiska muren.

Eftersom vi går i trean så har vi  börjat med slöjd. De som har träslöjd håller på med en sak som ska bli julklapp för många…..

De som har syslöjd gör grytlappar. Vi använder symaskinen. Man behöver något innanför tyget, annars så bränner man sig.


 

vecka 11

Vi jobbar med rymden. Vi jobbar med planeterna i olika grupper. Vi har haft elevens val. Några har haft kabaré.

Idag fick vi kokt fisk, äggsås och potatis.

Vi har haft hinderbana på idrotten.

Vi har haft bad. På badet tränade vi på bröstsim, ryggsim och att dyka.

Vi har haft klassråd. På klassrådet så frågade en i vår klass om vi kunde göra en tjejtoa och en killtoa.

På matten jobbar vi med multiplikation.

På rasten har en del av pojkarna spelat fotboll. Det gick bra.

Idag har vi haft bild.

Vi har haft engelska. Vi tittade på en engelsk film.

Edwin och Adina har varit på elevråd. Där pratade man om skolgården. Vi ska få nya saker på skolgården.

Robin frågar Bengt om han kan laga lampan på toa.

Här gör vi mattekluringar.

v.6

Vi har sett på film. De handlar om djur. Det finns däggdjur, insekter, leddjur, fiskar, kräldjur, groddjur och fåglar.

I onsdags åkte vi skidor. Det var kul.

Vi skulle skriva meningar. Vi skrev själva. Och vi ska tänka på stora bokstäver och punkt. Vi skulle försöka att berätta så mycket som möjligt.

I torsdags hade vi klockan på i-padsen. Då tränade vi på kvart i, kvart över, tjugo i och tjugo över.

Vi har fått ett nytt spel på i-paden. Och det heter cross fingers. Då ska man flytta klossar till en ruta så att dem sitter rätt.

På iup så jobbar vi med grejer som vi vill bli bättre på. T.ex bild, engelska och läsa. Några jobbar med multiplikation. När vi jobbar med engelskan så använder vi i-pad.

På idrotten hade vi spökboll och gammelgäddan. Det var kul. Man tränar på att springa och på spökboll så lär man sig att akta sig för flygande saker.

På engelskan lärde vi oss vad drake heter på engelska. Det heter a kite.

Vi lärde oss en engelsk ramsa som vi spelade in. Den få ni se nu.

v.4

Isac och Lova: Vi har lärt om djur. Räven är ett däggdjur. Och vi har lärt  oss  om groddjur . Det finns också kräldjur, leddjur, fåglar och fiskar.

Ramla och Robin: I måndags gjorde vi vår egna loggor. I torsdags röstade vi. Det blev allt och lite till  gjord av  Alva,Sara,Edvin  och  Thilde. 130125

Maya och Edvin: På idrotten i tisdags körde vi en hinderbana. I torsdags på idrotten hade vi stationer. 25/1 2013.

Thilde och Kevin: I tisdags hade vi engelska. På engelskan kollade vi på film och på två filmer handlade det om en  tjej som heter Yoyo.

Hamed och Kasper: I tisdag fick vi ett gosedjurshund som vi döpte till Molly.

Molly ska åka buss runt i Sverige. Hon ska åka buss , båt och flygplan det är några andra djur en apa , en tiger och en nallebjörn.

Elin, Benedict och Filippa: På musiken hade vi idol och vi hade jury. Och de andra fick sjunga och det var kul. På  iup är ett arbete som vi arbetar med och då jobbar man med minus plus  gånger………. På iupn sätter man egna mål som man jobbar med.

Noura och Adina: I dag har alla 2 orna kollat på en film den handlade om vår galax. Vår galax heter Vintergatan. I England så heter Vintergatan the milky way. Alla 2 orna har målat Vintergatan. Har du studerat stjärnor någon gång? Hej då!

Här har vi gjort vår galax.

Här är våran logga till allt och lite till, som är vår leksaksfabrik.

Här lär vi oss om djur.

Här har vi fått några djur. Vi har döpt den till Molly.

v.3

Isac och Lova: vi har sett på film det hanlade om djur.och vi har jobbat till våran leksaksaffär .Vi har haft idrott på idrott har vi haft spelkortsträning det var kul. Till mat i dag har vi ätit makaroner och korv. vi har haft klassråd.

Robin och Ramla: I tisdags hade vi idrott. Vi hade  cirkelträning och kondition. Till maten idag  fick alla korv och makaroner. Idag har vi haft frukt .

Maya och Edvin: Idrotten den veckan hade vi kondition.  Vi lekte gamelgäddan.I onsdags åt vi ugnspannkaka. I torsdags åt vi soppa. Idag åt vi korv och makaroner.  Vi har jobbat med loggor. vi tittade i tidningar efter loggor och klistrade upp loggorna på ett papper.  Idag har vi tittat på en film  om  hur man kan dela in djuren i olika familjer t.ex: däggdjur, kräldjur, groddjur…
Kasper: vi har lärt oss att dela in djur i grupper det var insekter.
Thilde och Kevin: i torsdag hade vi idrott spelkortsträning. I dag kollade vi på film och den handlade om djur.

Filippa och Elin: vi har haft mat det  var makaroner och korv. Vi ska ha bild. Vi har haft idrott.
Adina och Hamed: I torsdags och tisdags hade mosippan och backsippan haft idrott. På idrotten körde alla  kortspel. Och mosippan och backsippan har kört gammelgäddan. I dag har 2 orna kollat på en film. Det handlade om djur. I dag alltså friday så ska 2 orna ha fritt.

Edwin och Benedict: på fredagar kanske vi ska ha fritt i bland. Idag kollade vi på en film som handlade om djur. Vi har en egen affär som heter allt och lite till.

Här är några loggor som vi hittade i tidningarna.

Nästa vecka ska vi göra logga till vår leksaksfabrik.

v.47

Elin och Edwin  vi har åkt skridskor.
Thilde, Robin och Noura: vi har haft elevens val. På elevens val vi träna vi på kabaren. ok till mat idag fik vi kalops och potatis.

Kasper: Vi har gjort klart vokalhuset .

Adina och Yanika: I dag så har vi haft elevens val. I tisdags så åkte vi skridskor. Vi läste inte i morse för det var elevens val. Vi har träfat på en ny bokstav det var Oo. Nu har vi gjort ett vokalhus en del är klara.

Kevin, Ramla och Maya: Idag har vi haft elevens val. I tisdags åkte vi skridskor det var rolig. Idag har vi åkt till bokstavslandet vi skrev en ny bokstav. Igår såg vi en film om Filipstad.

Filippa och Hamed: I dag var det kalops och petates tel mat.

Lova och Edvin: idag har vi haft elevens val på elevens val övade vi till julkabaren.

v.46

Elin och Edwin vi har haft skridskor. det var roligt vi åkte en bana det var roligt. s
Thilde, Robin och Noura: idag har vi haft elevens val. vi har haft frukt på frukten kola vi på en film om samer.
Kasper:idag har alla tvor lertt oss om samerna björnarna andra djur är en gud för dom.
vi har börjat med rymden jorden snurar sirka 800 skilometer i tinen det tar ett dyngn förjorden att snura ett helt varv runt sej skelv.den första som va ute i rymden var en hund.
Adina och Yanika: i torsdags så skrev vi sammansatta ord. I dag till mat så fick vi chilikonkane och ris. Vi har fått ett brev i från en kille och där stod det hej jag vill att ni ska bli med i min leksaksfabrik ni måste svara på några frågor stod det här kommer de där frågorna 1vad heter du? 2var bor du? och 3 vilka leksaker gillar du? det var frågorna. I dag har vi haft elevens val.>
Kevin, Ramla och Maya:I tisdags åkte backsippan f,1 och 2 skridskor. Idag har hela skolan haft elevens val det var rolig. Igår körde tvåorna tävling om vem som hittar många sammansatta ord vinner då. Igår hade vi uppdrag1 på att skriva 1.vad heter du 2.vart bor du 3.vilka leksaker tycker du om.
Filippa och Hamed: på onsdag hade vi musik. på tor
Lova och Edvin:vi har haft sammansatta ord man vi har haft skridskor vi har haft elevens val.
vi har haft frukt.